Kokoskaka

Hittade ett riktigt bra recept på kokoskaka hos I Nadjas kök. Har redan hunnit baka kakan tre gånger! Behöver jag nämna att den gjorde succé? Den blir riktigt saftig och lätt, passar perfekt en varm sommardag tillsammans med en kopp kaffe. Den går dessutom väldigt snabbt att baka och det är omöjligt att misslyckas. Delar med mig av receptet nedan. Bilden kommer också från Nadja (tack för lånet).




 

Smet:

2 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
 2 tsk bakpulver
 1 dl kokande vatten



Gör såhär:

Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Blanda sedan i det i äggsmeten tillsammans med vattnet. Grädda i en smord form beströdd med kokos i 175 grader i cirka 30 minuter.

________________________________________________________________________________



Topping:
 
50 g smält smör
 1 äggula
 1/2 dl strösocker
 2 msk vaniljsocker
 kokos



Gör såhär:

Smält smöret och rör i äggulan, sockret och vaniljsockret. Stick många hål i kakan med t.ex en tandpetare eller baksticka och häll sedan över toppingen. Strö på med kokos.


Låt kakan svalna en liten stund innan du skär i den. Servera den tillsamman med en kopp kaffe som är pricken över i:et! Lycka till!


Vilken värme!

Vilket väder vi har haft i en veckas tid! Det går inte att klaga. Har dock hållit mig i skuggan eftersom det är lite för varmt mitt på dagen. Hoppas kunna uppdatera med lite bilder snart. Glömde sladden till mobilen hemma, men har beställt en bluetooth-adapter. Vart jag än riktar kameran finns det vackra vyer. Det går inte att ta ett dåligt foto helt enkelt. Hoppas att adaptern kommer snart så ni får se hur underbart det är här :)

Har ordnat presenter till min söta systerdotter som snart fyller 3 år. Förstår inte vart tiden har tagit vägen, hon har blivit så stor! Hittade lite smått och gott, så vi hoppas att hon kommer bli glad :)

Nu ska jag ta ett STORT glas vatten och sedan fixa en lätt middag. Kanske måste åka och handla lite först. Hoppas att ni som läser också har en riktigt fin dag!

Att vara älskad

Love Quotes from Dolliecrave.com

Glad midsommar!

Vill börja med att önska alla en riktigt glad midsommar!

Själv har jag just gjort klart matjesröran. Vid 17-18 tiden kommer svärmor och Shaaban hit. Då ska vi fira min födelsedag i efterskott eftersom de var upptagna igår. Ska bli riktigt mysigt! Fick förresten en Shaktimatta igår av älsklingen. Har önskat mig en sådan länge. Pierre sa att jag inte skulle få något jag önskat mig och jag gick såklart på det :) Det blev en riktigt fin överraskning! Om du läser det här älskling, tack igen! Du är helt enkelt BÄST!

Nu har han äntligen semester, så inom kort lär vi åka till sommarstugan. Känns fantastiskt skönt att slippa börja med att dra igång världens städprojekt, för det har vi, svärmor och Shaaban redan ordnat. Underbart! Bara att lasta in grejorna i garderoben, hoppas på fint väder och njuuuta!

Pratade med syster i telefonen igår. Det var ett riktigt välgörande samtal. Kändes väldigt positivt, som att vi kom varandra lite närmre :) Saknar henne och familjen väldigt mycket. Önskar att de bodde runt hörnet så att man kunde fara dit oftare. Som vi sa igår: det är tur att det finns telefon och internet! Ska försöka ordna en Gävle-resa nu i sommar om ekonomin tillåter. Det är tyvärr ganska dyrt att åka ner :( Känns lite surt, men det ordnar sig på något vis.

Sitter på spänn just nu, för idag kl. 18.00 dras vinnaren av tävlingen hos I Nadjas Kök i samarbete med Lyckas med Mat. Det hade blivit en riktigt fin födelsedagspresent i efterskott! Jösses vad vi skulle grilla med varorna jag valt ut. Det skulle nog bli grillat varje dag om jag känner oss rätt :)

Håll tummen för mig!

Happy birthday to me!



Vinn valfria varor för 500 kr hos lyckasmedmat.se

Jag är med i en ny tävling! I Nadjas Kök samarbetar med Lyckas med Mat.

Gå in på Lyckas med Mat och välj ut produkter till ett värde av max 500 kr inkl frakt. Skriv sedan en kommentar hos Nadja. Glöm inte att berätta vilka produkter du vill ha (det är dem du kommer att få om du vinner). Har du en blogg så kan du länka till Nadja och Lyckasmedmat.se. Då får du ytterligare en lott och därmed större vinstchans. Tävlingen pågår t.o.m fredag den 19:e juni kl 18.00 så skynda på och lycka till :)

Dessa saker har jag valt (klicka för större bilder):



Vinn valfria produkter för 500 kr från Lyckasmedmat.se

Jag är med i en tävling hos I Nadjas kök i samarbete med Lyckasmedmat. se

Plocka ihop varor för 500 kr hos Lyckasmedmat. se och få chansen att vinna dem! Var med du också!
Jag har valt dessa varor à la grilltema. Passar utmärkt såhär i sommartider :)

Trött och slut

Idag har vi haft en hektiskt dag på plantförsäljningen: massor av folk samt blomleverans. Har knappt suttit ner i 5 minuter. Det börjar kännas i kroppen. Gött att komma hem och sätta upp fötterna en stund. Vädret har varit skönt, varken för varmt eller för kallt. En härlig dag! Kommer inte ha några problem att somna, den saken är säker :)

Köpte lite scrapbooking-grejor idag, men är nog för trött för att börja med det (även om jag är väldigt sugen). Nu orkar jag inte blogga mer för snart trillar ögonlocken ihop. Godnatt :)

Tävling!

Ny tävling, denna gång så tävlar vi om doftljus i form av Cupcakes.

Det är Presenter Med Stil som sponsrar den här tävlingen.



Var med och tävla hos Lenas recept om de fina Cupcakes doftljusen från Presenter Med Stil. Det enda du behöver göra är att kopiera text, bild och länkar och sätta på din sida och skriva en kommentar till det här inlägget så att jag vet att du är med, Lycka till. Tävlingen håller på tills den 23/6


Lite bilder från Storforsen och stugan

Dessa bilder är tagna i juli förra sommaren. Visst är det vackert?
Alla bilder är skyddade av copyright och får endast användas med min tillåtelse.




Utsikt över gården från altanen.


Bild tagen från båten på holmen, där det finns en mysig grillplats.

Bild från båten mot holmen, dit vi brukar åka och fiska samt grilla.



Vackert och mäktigt!

Storforsen. Så vackert.


Vy från bron mot hotellet och hyr-stugorna.

Vy från bron mot hotell-och stugområdet.


Bron som går från hotellet över forsen.

Träbron som går över forsen.


Nedanför forsen

Bild tagen från bron på andra sidan forsen.