Språkpolis i farten!

Språkpolis som jag är så sticker det mig i ögonen när folk använder orden chans och risk på felaktigt sätt. Tycker att det händer hela tiden. Chans används i positiv bemärkelse och risk i negativ. Låter helt galet att säga att det finns en risk att vi vinner en miljon... (om man menar att det är positivt, men vem gör inte det)?

Nog med det. Nu är det äntligen helg. Pierre är ledig hela helgen och vi ska grilla hos mig, eller kanske till och med åka till sommarstugan. Hoppas på det sistnämnda plus grillning! Vädret ska tydligen bli kanon, så jag håller tummen för det.

Snart blåser taket av!

Det är helt vansinnigt vad det blåser och regnar! Har inte varit med om sånt här väder på länge, minns inte när. Känns som att taket ska flyga av vilken sekund som helst och alla backar bakom Ica har blåst ut överallt. Ser även ut som att flaggstången ska brytas av.

Stackars blommorna, träden och buskarna på plantförsäljningen och stackars oss som med största sannolikhet har en hel del trasiga plantor att städa upp. Det lär se ut som en krigszon, vågar inte riktigt tänka på det och alla förlorade pengar... Funderade på att gå ut och kika men jag ångrade mig. Finns ändå inget att göra åt det just nu. Det märks i alla fall att det är varmare väder på G. Ska tydligen bli rekordvarmt i helgen.

Grrr, irriterande!

Så GRYMT irriterande det är när man har skrivit en lååång text, sedan krånglar bloggen och precis allt försvinner. Bara att göra om allt igen, och denna gång ska jag kopiera innan jag förhandsgranskar! *suck*

Idag är det precis 17 dagar kvar till Pierres och mitt 5-årsjubileum, samt 24 dagar tills jag fyller år! Wow, vad det går fort. Läste just min systers blogg och kan bara konstatera att vi är väldigt lika när det gäller födelsedagar. Jag blir också som ett barn och kan ligga vaken hela natten. Blir nog, tvärtemot vad många säger, aldrig för gammal för att fylla år.

Plantförsäljningen drog igång för två dagar sedan. Vädret har varit väldigt växlande. Svårt att veta hur man ska klä sig när det ena sekunden är gassande sol, och andra sekunden störtregn och blåst. Men det har gått bra ändå. Skönt att äntligen få göra något, som jag dessutom älskar! Kunde knappast bli bättre, samt att jag har min härliga svärmor som chef :)

Idag fick Pierre svar från K.O, som han kontaktat angående sin PS3:a. Den har haft statusen "på väg till reparation" i över 5 veckors tid nu. KO rådde honom att åka till Expert och begära pengarna tillbaka eller en ny konsoll. Om de inte gick med på det så skulle K.O kontakta dom, men det behövdes inte. Han kom hem med en ny PS3:a, ett stort leende och sitter nu och spelar Call of Duty :)

Nu kom jag ihåg att kopiera texten, hoppas att det funkar bättre denna gång ;)